header

Måndagen

 

Måndagen har haft ett vackert väder. Som vanligt tog man på sig för mycket så att man blev för varm. Har varit inne och gjort lite allt möjligt, men det viktigaste kanske att  förbereda för onsdagens extra arbetsutskott. Vi skall hitta en möjlighet att spara c:a 10 miljoner kronor. I och för sig mycket pengar men i nämnden så är det c:a 1 procent. Förberedelserna gick bra och det känns som vi har hittat det bästa förslaget, även om det aldrig är roligt att spara. Kvällen hade vi cafe trivsel inom partiet. En stund på en uteservering är inte dumt en sådan här dag. Imorgon är det lugnet före stormen på onsdag. Skall ta det lugnt och försiktigt och försöka plocka lite på hemmaplan.

Såg även i media att regeringen än en gång är inne och försöker inskränka möjligheterna för friskolor. Att de inte lär sig. Kanske borde vi bjuda ned skolministern så att han få se att det fungerar i en kommun praktiskt. Både den kommunala och den enskilda skolan utvecklas och detta gör att eleverna i kungsbacka kommun får så bra skolgång som möjligt. Vi försöker i Kungsbacka skapa något som vi kallar kommunala friskolor, där de skall känna en större frihet och utnyttja den så att även den kommunala skolutvecklingen går ännu snabbare. Tre skolor får denna möjligheten. Frillesås, Malevik och den nya Åsaskolan.

 

Larry Söder – Kristdemokrat.