header

Såhär en fredag

Igår och idag har jag varit hos distriktssköterskan. På benet det är sytt läker inte så bra. Det gör inte ont längre men känner att jag inte kan gå ordentligt och samtidigt så är såret fortfarande öppet. Har nu fått en ny tid i början på nästa vecka. Hoppas det blir bättre till dess, annars tror jag de hittar på något. Fortfarande inte fått svar från den andra analysen och hoppas det kommer snart.

Igår var det nämnd och det gick väldigt bra. Känns att alla är engagerade och försöker göra det bästa för kommunens invånare, ibland tror jag inte att medborgarna är medvetna om det. Inga dramatiska beslut igår som jag ser det. Det blev inga förändringar alls från arbetsutskottets förslag. Vi har nu beslutat att kontrollera föräldrars uppgifter om inkomst när det gäller förskoleplatser. Trodde från början att föräldrarna i stort sett hade lämnat rätt uppgifter men börjar bli lite tveksam till den bedömningen.

Var med på Barbrobetalarsamtalen igår. Mycket lyckat och det kom en del ungdomar som hade en klar åsikt. Ett äventyrsbad och 50 metersbassäng var det som de önskade. Det mest intressanta i detta var att det är precis en sådan motion som kristdemokraterna lade för c:a 4 år sedan. Vi ligger med i tiden kan man säga som parti. Tycker rådslaget vi skall bygga vidare på, en bra dialogpunkt för oss förtroendevalda och förhoppningsvis ungdomarna.

Även förslaget som jag fört fram med skoluniform har en del ungdomar gillat. Först har någon föreslagit det och sedan är det en del som röstat på det. Glad blev jag över det. Har inbjudit mig till elevråden i Kungsbackas skolor. Roligt är att en hel del har återkommit och vill att jag skall träffa dem. Min tanke är att få berätta lite vad vi gör och sedan lyssna på vad de tycker jag borde veta. En dialog som jag tror skapar förtroende.

Är man pessimist när man sitter och väntar på regnet. Har på känn att det skulle komma regn idag men än så har det inte kommit.

Larry Söder – Kristdemokrat.