header

Världen av idag

Är nu väldigt trött på att höra om allt som händer inne i centrala kungsbacka på fredsnätter och lördagsnätter. Allt som oftast händer det vid krogarna eller vi resecentrum. Kanske vi som kommun fundera på om vi skall följa andra kommuners exempel, och anställa väktare som finns i närheten under de kritiska timmarna för att medborgare skall känna sig tryggare. Föräldrar vandrarna och polisen gör så gott de kan men kanske är det mer som behöver till. Kanske är något vi bör fundera på.

Hörde på radion igår där Stefan Einhorn pratade om snällhet. Ett mycket intressant program och började få mig fundera. Håller vi på att radera ut snällheten i Sverige.

Vi kräver att man alltid skall vara på sin vakt, låsa sin dörr hela tiden och dagligen så läser vi om människor som blir rånade och nedslagna på grund av att de varit snälla. Kanske bjudit på kaffe i sitt hem eller hjälpt någon med skjuts i sin bil. Visst finns snällhet kvar i samhället, men hur länge ?

 

 

Larry Söder – Kristdemokrat.