header

Tänker inte du alls ?

Man kanske inte skall prata om det som man tycker är jobbigt som politiker,och kanske inte offentligt på en blogg. Men jag gör det ändå,ni får läsa det om ni vill.
Förskoleköerna är långa i Kungsbacka kommun. Senaste är det att drygt 50 har stått i kö mer än fyra månader. Ibland får man uppfattningen från människor som ringer till mig att vi inte har tänkt eller vill tänka på de som står i kö. Det går inte en dag under hösten och nu under vintern som jag har tänkt på dem som står i kö. Vi har diskuterat det i nämnden och arbetsutskottet otaliga gånger. Planer har gjorts och planer görs för att kunna tillskapa de platser som behövs.
Jag kan förstå de som ringer till mig och som behöver både skälla av sig och kanske prata av sig om sin oro till någon, och den någon får gärna vara jag. Jag tar även på mig att vi inte har lyckats att tillräckligt snabbt skapat platser. Vi har både drift och inversteringpengar för det så det är ingen ekonomisk fråga.
Men jag känner mig oerhört ledsen när människor säger att vi inte bryr oss eller inte förstår deras situation, eller när de påstår att vi inte tänker alls.
Jag är oerhört ledsen för den situation som en del människor hamnar i på grund av detta och bryr mig väldigt mycket om människor, deras situationer och hur framtiden ser ut.
Hade någon magisk formel kunnat ta bort köerna i ett slag så hade vi gjort det.

Dessa enkla rader kanske kan förklara hur jag känner det ibland….

”Du får gärna skälla på mig, det visar vad du känner.
Du får gärna berätta hur du känner, det visar att jag kan vara en medmänniska för dig.
Men bryr sig någon efteråt hur jag känner eller är min medmänniska.”

Larry Söder – Kristdemokrat.