header

Dagen efter piller — är det bra

Enligt en artikel i Göteborgs posten så har det delats ut under detta året en fördubbling jämfört med 2002 med dagen efter piller. Då delades 373 dagen efter-piller ut. I år har hittills 496 piller delats ut.
Jag tycker detta är oroande och ingen bra utveckling. Läser man mer i artikeln så förstår man att anledningen är att de av olika anledningar väljer att inte använda kondom….. en av anledningarna är för att det är mindre känsla med kondom,enligt artikeln…. jag tycker man bör fundera på att om man har lösa förbindelser så är kondom viktig även för sjukdomar men även för att inte behöva ta dagen efter piller…
GIVETVIS är det bästa alternativet att ha en stadig partner, d behöver man inte oroa sig för sjukdomar ( om man är trogen förstås), men framför allt så verkar man mer benägen att se att skydda sig är en naturlig del helt plötsligt…

Larry Söder – Kristdemokrat.