header

Syskonförtur i förskolan

Under våren så var det ett antal som hörde av sig till mig men även andra i nämnden kring att de hade svårt att få sitt yngre barn till samma förskola som det äldre barnet, för att bland annat slippa åka till två olika förskolor på morgonen.

Vi håller just nu på att göra om reglerna för Förskoleplaceringarna och i detta så har vi nu som förslag att ändra det.

Det kommer i så fall bli att den som har ett barn på en speicifik förskola kommer ha större möjlighet att få sina andra barn på samma förskola,så länge kommun kan erbjuda ett skäligt erbjudande till de barnet som står före i kön. I vårt fall så har vi även talat om att skäligt erbjudande är då närområdet och inom samma upptagningsområde som den skola man skulle ha gått i om man var så stor. Detta gör att vi kommer ha mycket större möjlighet att placera syskon i samma förskola,för att underlätta för familjerna. Vi hade idag en dialog kring det men återkommer snart för beslut.

Larry Söder – Kristdemokrat.