header

150 miljoner – vart försvann de pengarna?

För 2010 får vi många olika siffror men man kan kanske konstatera att för Kungsbacka kommun som försvinner c:a 150 miljoner i skatteintäkter mot vad vi hade räknat med att få förut. Man kan ju fundera på vart de tagit vägen eller om de bara gått upp i rök. När det är så här i alla kommuner i Sverige kan man fundera på om inte staten skall ta sitt ansvar och sända en HEL del pengar till kommunerna. När det gäller till exempel skolan så ligger många statliga åtaganden på kommunerna, i och för sig riktiga åtaganden men om staten bestämmer innehållet så kanske den även skall stå för kostnaden när det minskar i intäkter för kommunerna…..

Man kanske borde fundera på om inte skolan skall bli statlig igen. En diskussion man bör föra i sådana här tider, eller kanske i alla fall statlig finansgaranti.

Larry Söder – Kristdemokrat.