header

Varför minskar kristdemokraterna ?

Regeringen gör ett bra jobb, det är nog de flesta överens om. Krisen gör att regeringen behöver vara stark och göra rätt insatser. Men Kristdemokraterna är en del av regeringen och varför går det knackingt i regeringen. Jag tror det är två stycken delar som gör att det går knackigt. Den första är att vi kristdemokrater är väldigt ansvarstagande i allmänhet. Göran hägglund, Mats Odell och Maria Larsson har jag träffat ett flertal tillfällen och vet att de är väldigt ansvarstagande. Det betyder att de jobbar på för Sveriges bästa och tiden för att framföra partiets politik finns helt enkelt inte. Detta hände 1991 – 1994 med Inger Davidsson och Alf Svnesson tillsammans med Mats Odell. Det straffade sig i opinionen. Vi kristdemokrater måste försöka hitta ett sätt att lösa det. att fortfarande jobba för sveriges bästa och göra det på så bra sätt som möjligt men även kunna visa vår politik.

Den andra delen som är helt tydlig är att Moderaternas strategi är solklar. Den allians som finns nu med fyra partier vill de helst skapa så det bara blir ett stort parti. Man ser hur de strategiskt tar på sig den stora Statsmannakappan själva och tar för sig. Att de fyra borgerliga partierna i stor utsträckning byter väljare med varandra är allmänt känt och något som nu moderaterna vill dra nytta av. Men de vill helst äta upp de övriga partierna.

Larry Söder – Kristdemokrat.