header

Måndag besök och träff

Idag så handlade det mycket om förskola för mig eftersom jag besökte en förskola på förmiddagen. Vi skall och bör vara stolta över vår förskoleverksamhet och det känns roligt att träffa personal som älskar barnen. Visst kan vi alla önska lite mer pengar och vi kan önska mindre barngrupper. Både ni som läser detta och jag har likadana åsikter. Mindre barngrupper i förskolan ökar kvaliteten och något som jag tycker vi måste arbeta mot. I dagsläget så är det ekonomin som stoppar en sådan minskning.
Men vi har idag ingen som väntar mer än 4 månader på barnomsorgsplats vilket är väldigt glädjande att forfarande kunna berätta.

Jag är fortfarande väldigt glad över skolinspektionens rapport över Kungsbacka kommuns skolor som kom i torsdags. Vi fick kritik på en del punkter som vi känner att vi arbetar med och var medvetna om att vi bör jobba med. Men inga andra delar som vi kan se det och överlag väldigt gott betyg av vår skolverksamhet. Denna tar inte bort att vi måste jobba vidare men gott att ha i ryggen.

Larry Söder – Kristdemokrat.