header

Är fotbollens problem samhällets problem

Vad som händer på en idrottsarena kan ju i första hand tyckas vara idrottens egna problem. Supportrar som slänger in saker på plan eller på annat sätt förstör för sitt egna och andra lag blir som det känns allt vanligare. Man kan givetvis vifta bort de enskilda personerna som förstör som att de inte riktigt förstår vad de ställer till med eller att de blir irriterade just då och gör nåt dumt. Men det kan väl inte vara meningen att man som supporter till ett lag skall bli mer rädd för att nån förstör matchen än att få tillfälle att njuta av den.

Självklart är inte problemet bara idrottens utan vi tar med oss beteenden in på arenorna, precis som spelarna gör på plan. Jag ställer frågan om varför vi skulle vara annorlunda på arenor än på andra ställen ? Det är vi givetvis inte utan vi beter oss likadant utanför arenan som innanför.
Är det något vi inte gillar så försöker vi förstöra för andra eller så ser vi till att visa vår ilska, precis som en del gör på arenorna. Detta handlar om attityder och att människor inte känner gränser för vad de kan göra och det är ett problem för hela samhället.
Mer drastiska åtgärder mot personerna som gör sånt här borde införas. Livstids avstängning från arenorna borde vara en självklarhet. Men fler åtgärder bör vara att fundera på.
Att straffa klubbarna ännu mer hjälper inte , de som gör detta tänker inte längre än näsan räcker.
Larry Söder – Kristdemokrat.