header

Göran Hägglund i Göteborg igår

Hade nöjet att lyssna till Göran Hägglund igår kväll i Göteborg. Det såg ut som han var inspirerad , pigg och lika rolig som vanligt. Han visade prov på sin kvicktänkthet i replikerna som sällan kommer fram i en TV intervju. Han pratade bland annat om Kömiljarden som jag tycker har fått för lite uppmärksamhet. ” kömiljarden har kortat köerna i vården, vinnare är patienterna som inte behöver vänta”

Han anser att ” patienten skall ha makten, inte någon annan” och jag håller definitivt med honom. En konkurrerande verksamhet gör att man har möjlighet att höra kvaliten på båda delarna. Många frågor ställdes kring vården,organdonation, läkares möjlighet att forska och mycket annat. märktes att vården är en fråga som människor engagerar sig i. Det bör enligt mitt tycke vara en av huvudfrågorna för Kristdemokraterna i politiken. Vi har stort förtroende och är väldigt duktiga inom vårdfrågorna.

Sedan pratade han en hel del om min egen hjärtefråga, det vill säga vår egen möjlighet till självbestämmande som medborgare och som familj. ” man får bestämma el leverantör , telefonleverantör och mycket annat, men inte hur ditt barn skall tas om hand, knepigt”. Det måste bli ett uppror i Sverige kring att vi familjer föses in i en och samma fålla och inte får skapa våra egna val när det gäller vår familj och hur barnen skall tas om hand. Helt plötsligt är vi som medborgare omyndigförklarade.

Som ni märker så var han väldigt bra och önskar honom lycka till fortsättningsvis. Sänder även en hälsning till Kristdemokrater i Västra Götaland och Örebro som nu har omval att tänka på.
Larry Söder – Kristdemokrat.