header

IFO presidum och vägföreningens årsmöte

Igår hade jag oturen att träneras av tid. Tiden bara försvann och jag själv kunde inte styra användningen av den. som helhet var det en helt ok dag, fick gjort det jag skulle samt alla andra runt omkring verkade hantera det bra. Bland annat hade vi Individ och familjeomsorgs presidium och gick igenom det till Nämndsammanträdet på onsdag. Som tidigare så har vi i nämnden svårt att få budgeten att gå ihop när det gäller bland annat försörjningsstödet. Vi kan se FAS 3 problematiken slår igenom och fler personer blir utförsäkrade från de olika kassorna. Vi trodde annars nu när hjulen snurrar fortare och fler i arbete att försörjningsstödet skulle minska men det är tyvärr inte fallet. Den statliga politiken slår ned igenom hela vägen och resultatet ser vi på kommunal nivå. Jag är övertygad om att det finns signaler upp i statliga systemet om konsekvenserna om detta. Människor behöver stöd och hjälp och det skall vi fortsätta ge dem även om det kostar mer för oss kommuner. Men det är vår allas ansvar, ett samhälle är inte starkare än den svagaste länken.

Igår kväll hade vi med Årsmöte i Vägföreningen. Fick den stora äran att än en gång väljas till ordförande. Tyvärr kan man väl säga att procentuellt var det väl skralare än omvalet i västra Götaland. vi var kanske 15 av 200 möjliga som var på mötet . Det betyder att man har 7,5 % som valde sin styrelse. Med andra ord tycker jag kanske att det var alldeles för lite folk på årsmötet. Inte för att det var så stora frågor att hantera eller kontroversiella utan för att använda sin demokratiska möjlighet. Vi tänkte eventuellt ordna en städdag i föreningen för att snygga upp runt omkring oss, undra om det blir fler som hjälper till ?
Men som sagt så var det sista året jag valdes till ordförande i vägföreningen, får hoppas de finner en annan som vill ta över nästa år.
Larry Söder – Kristdemokrat.