header

Man kan fundera på barn situation

Barn är vår framtid brukar vi säga och ibland funderar jag på om vi vuxna menar samma sak när vi uttalar de orden. För mig så står de för att vår nation och vår jords framtid ligger på de ungas axlar, eftersom vi alla blir äldre och en dag är det de som styr vårt land och vår jord. För mig är det då naturligt att vi lämnar över så de har en möjlighet att göra vårt land bättre att leva i och att åldras i. Detta gör vi genom att ge dem en trygg uppväxt, en god skolgång och en meningsfull fritid.

Andra vuxna verkar mena att deras framtid är barnen för att de skall kunna utnyttja dem på olika sätt. Vi har alla hört om Patrik Sjöberg med fleras berättelser om hur de har utnyttjats. Det rör en ända in i hjärteroten när man får höra sånt. Om jag förstått rätt så hade Patrik styrkan att när han blev äldre säga nej, stopp och fick ett slut på det. Många kanske inte klarar det.
Vi har otaliga exempel på hur barn utnyttjas i vårt samhälle och vår jord. Alla är på sitt sätt unika eftersom varje barn är unikt. Men varje barn har samma rättighet att växa upp tryggt och med en god utbildning, för att skapa en bättre värld.
Det känns som vi har långt kvar i vårt samhälle innan barnen respekteras på det sättet som de bör göra.
Larry Söder – Kristdemokrat.