header

Kungsbacka – ingen idyll ?

Ibland lever vi i Kungsbacka med föreställningen att det är en Idyll där ingenting händer. Att narkotika problemen som finns i Göteborg finns inte här, Att Alkoholproblemen som finns i övriga Sverige inte finns här, Att utslagna människor som finns i storstäderna inte finns här. Men sannerligen gör det de.

Vår strävan efter att bli en allt större kommun, att bygga allt mer bostäder medför sociala problem som måste hanteras. Men är allt väldigt svaret då ? naturligtvis inte.
Vi har ideela föreningar som gör ett jättearbete, vi har väldigt många föräldrar som tar ett långt mycket större ansvar än vad de kan förväntas och framför allt de tjänstemän i kommunen som arbetar med detta lägger hela sin själ idet.
På Twitter så följer jag Polisen_halland och ser att mycket händer med anledning av Narkotikalagen. Följ den så får du en bättre bild av hur Kungsbacka ser ut även på den andra sidan.
Kungsbacka är en Idyll som kommun när det gäller vacker miljö, trevliga människor och en oerhört bra plats att leva på. vi kan hjälpas åt att göra den ännu bättre för några fler…… Vi kan tillsammans sätta tryck för att få fram bostäder till dem som inte kan får bostad genom bostadskön, som inte någon hyresvärd ringer upp och erbjuder bostad. De behöver en trygg plats i livet att stänga om sig med. Dessa kan inte betala nya bostäder utan de måste bli i den befintliga beståndet av bostäder. Med en egen bostad är de mer motiverade att hjälpa sig själv, ta emot hjälp och på så sätt blir kungsbacka en bättre plats för dem med.
Larry Söder – Kristdemokrat.