header

Slösaktighet kommer alltid tillbaka

Vad har Grekland och USA gemensamt med många andra länder?

De två länderna har säkert mycket gemensamt men en sak är tydlig och det är att man har levt över sina tillgångar som Nation. De har stora lån och behöver ta nya lån för att kunna betala sina utgifter. Detta ser jag som oroande inför framtiden, vilka fler länder i världen kommer visa dessa tydliga tecken ? är det fler länder som redan visar dessa tecken ? vad kommer det att påverka oss här i Sverige? Vi lever i en globaliserande värld där vad andra gör påverkar oss väldigt mycket.
Jag är då väldigt glad att vi som Nation i Sverige har tagit vårat ansvar och håller i utgifterna. På 1990 talets mitt så var det Socialdemokraterna med övriga som tog ansvaret och på 2000 talet så har Alliansen tagit det ansvaret.
Jag är däremot rädd för vad som kommer hända i framtiden, om det räcker för oss här hemma om det händer nåt stort i USA med tanke på deras ekonomiska situation och vi som ett exportberoende land.
I Kungsbacka kommun så får vi i Alliansen ibland kritik för att vi håller i utgifterna och för att vi ser till så att vi är på plussidan istället för minus sidan. Jag tror det är nödvändigt att ha ordning på ekonomin även i en kommun som vår, för att kunna ha en god kvalite i framtiden på vår verksamhet. Den som slösar får alltid betala tillbaka……
Larry Söder – Kristdemokrat.