header

Vad är en normal vardag- eller verkligheten

Många gånger kommer människor fram och pratar om hur de ser på samhället. De har kraftiga synpunkter på hur det bör ändras….. och alltid avslutas det med det kraftigaste argumentet ” du skulle komma och se verkligheten, jobba hos mig så får du se”….

Vid några tillfällen när jag var ordförande i nämnden för förskola och grundskola så sade jag ja, jag byter gärna verklighet med dig, men det betyder att du får vara i mitt ställe under samma längd av tid. Tyvärr så var det ingen då som nappade.
Men det visar tydligt att din verklighet är inte lik någon annans verklighet och vi behöver vara otroligt öppna för hur en annan verklighet ser ut. Såg i Kungsbacka Posten om en blind som har ledarhund och en liten inblick i hennes vardag.
Jag kan konstatera att det finns nog ingen normal vardag eller en normal verklighet som alla kan relatera till.
Tänk om alla människor kunde försöka sätta sig in i varandras verklighet…..då tror jag att vi får ett mjukare och mer tolerant samhälle vilket jag önskar.
Larry Söder – Kristdemokrat.