header

Familjehem

Under den korta tid jag har varit engagerad inom Individ och Familjeomsorgen så har jag noterat den oerhörda insats familjehem gör. Dessa familjer öppnar sina hem för en ungdom som behöver en fast punkt att bo. Ibland är det för en kort period och ibland för en mycket längre period. Vi som kommun har försökt att stärka stödet till familjehemmen för att de skall kunna känna sig trygga i det uppdrag de gör. Dessa familjehem får aldrig de stora rubrikerna eller någon medalj som dagens Hjälte, men är snudd på hjältar varje dag då de tar sig en en ungdom som behöver hjälp och stöd. Jag är full av beundran över dessa familjer och ser hur de lägger ned tid,kraft och engagemang för en annan människa.
Tyvärr så har vi inte tillräckligt med familjehem i Kungsbacka och skulle du vilja veta mer så klicka på länken som går till info om familjehem i Kungsbacka.

Larry Söder – Kristdemokrat.