header

Alf Svensson Hedersordförande


På rikstinget 2013 så fick Alf Svensson stående ovationer när han fick utmärkelsen Hedersordförande, och det är han värd. Kristdemokraterna hade inte varit det eller kanske inte ens ett parti utan hans insats. Han är väl värd all uppmärksamhet för det han har gjort och det han står för.
—————————————————————————————————–
Det var en rörd Alf Svensson som tackade partistyrelsen, Göran Hägglund och hela partiet för utnämningen.
– Tack för de varma orden. Tack för utnämningen. Jag är mycket hedrad över att jag fått vara företrädare för idéer som lyft väst-landet. Som lyft demokratin. som står för människors lika värde, Och vi har fortsatt viktiga uppgifter framför oss.
– Jag vet inte riktigt vad det betyder att vara hedersordförande. I Sverige betyder förmodligen ”Nu ska du inte lägga dig i mer”. På kontinenten betyder det ”Nu ska du lägga dig i”. Det får väl bli något mitt emellan lagom, sa Alf Svensson, varpå han tog över ordförandeklubban i rikstingspresidiet för en stund.
Alf Svensson passade även på att gratulera Göran Hägglund och partiet till att ha fått igenom så mycket kristdemokratisk politik i årets budget.
Larry Söder – Kristdemokrat.