header

Reflektioner från rikstinget

Hemkommen från rikstinget 2013, fylld av förväntan inför framtiden. Partiet känns enat och dra åt samma håll. Det känns som vi har gjort hemläxan i mellanvalsperioden och vi är så förberedda som möjligt inför stundande val.

Många beslut togs men det är alltid några som blir extra intressant.
Till exempel att vi skall utreda om ett inträde i NATO skulle vara bra för Sverige. Jag tror det kan vara till nytta för Sverige och hoppas en utredning ger ett fylligt underlag för att se alla delar.

Även att vi skall fortsätta kämpa för sänkt skatt för pensionärer, vilket jag anser Kristdemokraterna har gjort med framgång och är garanten för i regeringen. Informationen har nog inte gått fram till alla att man har säkt skatten med 11,5 miljarder för 1,7 miljoner pensionärer, samtidigt som jobbskatteavdraget har varit i storleksordningen 12 miljarder för 4 miljoner löntagare. Så i det avseendet så har Kristdemokraterna lyckats bra så här långt.

Göran Hägglund tog även upp brister inom vården och att det är ojämnt med vården i landet. Jag delar Görans analys att detta är oacceptabelt och jag skulle gärna se att staten tog över landstingens roll. Jag tror utvecklingen går så fort samtidigt som någon måste vara garanten för att den är jämlik över landet.

Vi alla var tydliga med att maxtak inom förskolegrupperna är även det en viktig framtidsfråga. Denna delen har vi Kristdemokrater i Kungsbacka lagt en motion kring och det känns väldigt bra. Våra barn och ungdomar är framtiden och vi behöver göra allt för att skapa de bästa förutsättningarna.

Larry Söder – Kristdemokrat.