header

Vart är Sverige på väg?

Extrema grupper på både höger och vänsterkanten tar till våld samt får de stora rubrikerna i media.
Man kan inte gå på Fotboll idag utan att vara nervös för huliganer som anser att Fotboll och våld hör ihop.
MC grupper etablerar sig allt mer i Svenska städer och använder våld som metoder.
I tidningarna så är det ytterligheter som får utrymme och de som står för landet lagom gamla policy glöms oftast bort.
Vart är vi på väg? vill vi ha ett sådant samhälle ?

Enligt statistik från BRÅ så är 18 % av anmälda brott våldsbrott och att under den senaste 10 årsperioden har det ökat med 4 %. Inte kanske så allvarliga siffror men allt fler tror jag känner sig otrygga i olika situationer. Detta medför att vi som land inskränker människor möjligheter att röra sig fritt och göra det som de själva önskar. Till exempel väljer bort att gå på fotboll.

Senast i raden är Trolljägarna på tv3 där de som skriver nedsättande saker, hotar människor och på många olika sätt anser sig ha rätten att spy elakheter mot en annan människa, inte verkar bry sig om konsekvenser för den de skriver mot. De bara rycker på axlarna och går vidare, eller anser att det är ju bara nåt jag skriver och inget jag menar.

Har verkligen samhället blivit så kallt att empatin för andra människor urholkas? respekten mot en annan människa, finns den kvar?

Larry Söder – Kristdemokrat.