header

Extraval – vad spännande

Igår så meddelade Statsministern att det blir extraval den 22 mars.
Jag tycker det skall bli spännande nu när vänsterkoalitionen har fått visa sina kort.

Alternativet till en Alliansregering är uppenbarligen en regering som stöds av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och vänstepartiet.
Vänsterpartiets rop om stopp i välfärden samt att strypa valfriheten för människor är nu inte en illusion eller något vi kan avfärda. Det kan bli en verklighet efter den 22 mars.

Detta gör att jag känner än mer vilja att arbeta i valet. slåss för valfrihet för familjer och äldre. Att se till så hjulen i Svensk ekonomi fortsätter att kunna rulla. Hjulen är alltid företagen och ingen annan kan skapa möjligheten till välfärd.

Nu måste vi även se till så att välfärden kommer våra äldre till del. Se till så att man har större frihet att välja äldreboende och att man ser till så pensionärskatten inte beskattas på annat sätt än andra.
Det är viktigt att det blir ett rättvist system i Sverige, där löntagare och pensionärer besattas lika. Denna förändringen kan inte ligga långt bort i horisonten utan orättvisor skall åtgärdas så snart som möjligt.

De sociala företag som växer upp allt mer behöver det offentligas uppmärksamhet och stöd. Vi alla är olika och passar in på olika sätt. Sociala företag är ett sätt att göra det smidigt och på riktigt.


Vi måste ta tag i kommunikationer för oss medborgare. Att det kostar just nu att bygga en station får inte hindra framtida utvecklingen. fler stopp med pendel och skapa framtidstro och möjlighet för spårbunden trafik är viktigt.


Låt oss känna tillförsikt inför denna valrörelsen.

Larry Söder – Kristdemokrat.