header

Varför blir andra partier så provocerade

Kristdemokraterna har under  10 års tid varit en varm anhängare av Allianssamarbetet och är fortfarande det. Vi som parti inser att allianssamarbetet är det bästa sättet att få en ny regering och en regering som är handlingskraftig.

Men sedan Partiet har fått en ny partiledare i Ebba Busch Thor  så har  situationen förändrats.

Decemberöverenskommelsen röstades bort av Rikstinget och jag är stolt över att det lyckades. Det var en konstruktion som var ohållbar över tid.  Att regeringen inte är i majoritet innebär att de måste söka stöd för sina förslag. Detta är bra för Sverige och min åsikt är det ännu bättre om vi bytte regering, men det får tiden utvisa om det blir så.

Sedan ny partiledare har kommit tillbaka från mammaledigheten så tar hon ton, har åsikter och hörs i debatten. Det är precis det som en partiledare ska göra. Att allianskollegorna blir lite irriterade är nog en reaktion mot hur det varit. Vi som Kristdemokrater har varit det snälla partiet som försökt att få alliansen höras som en röst. Jag hoppas den bilden nu håller på att förändras och vi blir tydligare ett Kristdemokratiskt parti som är ett av fyra partier i en Allians. Vi som medlemmar kräver Ebba Busch Thor på tydlighet och att ta för sig.  Jag menar att ett starkt Kristdemokratiskt parti stärker Alliansens möjligheter till regeringsskifte och inte tvätrom.

 

SVD Ledare som visar lite av irritationen som vi sett ett par veckor nu.