header

En bank måste kunna hantera kontanter

En bank måste kunna hantera kontanter för att vara bank.
Det pågår ett kontantuppror över landet, för rätten att använda kontanta medel.
Möjligheten att betala med kort är för många det självklara valet i vardagen eftersom det är smidigt, snabbt och enkelt. Men samtidigt är det många, framförallt äldre personer, som vill kunna göra sina dagliga inköp i affärerna med kontanter på fickan. Vid de ofta mycket populära torg och marknaderna runt om i landet är det dessutom av tradition nästan uteslutande kontantbetalning som gäller.
Självklart ska människor kunna välja om de vill betal kontant eller med kort. Vi föreslår att åtgärder tas för att krav ska kunna ställas på bankerna att tillhandahålla minst ett bankkontor med full kontanthantering per kommun.

 

Här är en film från mig i ämnet

kontantuppror