header

Olika valbudgetar

Såg i en av de lokala tidningarna att det var redovisning av de olika partiernas valbudgetar. Moderaterna och Socialdemokraterna hade givetvis störst budgetar.
Är det rimligt att dessa partier överallt och även i Kungsbacka alltid har större möjlighet att läggapengar på valet. Jag brukar tänka så att vi behöver nå och fånga c:a 20 % av de som bor i Kungsbacka kommun som kristdemokrater. Moderaterna som hade vid sista valet c:a 30% av röster måste nå minst dubbelt så många.
I de perspektivet så är det ganska lika budgetar. Men rimligt är inte att tro att de skulle kunna tappa alla sina 30 % på ett val. Man kanske får göra så som Centern gjort under sekler, tappa lite varje val för att komma ned i den nivå man är nu.

Nu är inte pengar allt i valrörelser utan massmedia är de som avgör valet. De bestämmer vinnare och förlorare. Ganska hårt och brutalt kan dret kännas men förhoppningsvis gör dom de ur ett medborgarperspektiv och försöker visa den bilden som är ute i Sverige avlånga land.
I Kungsbacka har valrörelsen precis startat och det känns att vinden har inte börjat blåsa åt något håll än så länge,men dett par osäkra faktorer finns som gör det spännande.Jag tror fortfarande att Kristdemokraterna kan ta 10 mandat i Kungsbacka,men jag är partisk.

Larry Söder – Kristdemokrat.